Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X
”Om du alltid gör det som du alltid gjort, får du det du alltid fått”

Livscoaching

Det finns många tillfällen i livet då det kan vara bra att träffa en coach. Om du känner att du vill gå vidare i livet kan det vara bra att få en utomstående person att tala med. Coaching passar alla - oavsett utbildning, yrke eller ålder.

Många företag erbjuder idag sina medarbetare coaching istället för kurser och utbildning. Coaching anses ge mer långsiktiga, positiva effekter som dessutom implementeras i verksamheten.

 

  • Vad sker vid coaching?
  • Vad är coaching?
  • Hur går det till?

Vad sker vid coaching?

Vad är coaching?

Det finns många definitioner av vad coaching är.

Gemensamt för de flesta definitioner är tron på att du själv har de bästa lösningarna för att nå dit du vill. Coaching handlar därför inte om att instruera eller ge goda råd utan om att sätta igång en utvecklingsprocess hos den som coachas.

Coachens uppdrag är att stötta någon från punkt A till punkt B, att ge hjälp till självhjälp.

Coaching kräver att det finns en vilja att utvecklas. Coachens främsta redskap är att ställa frågor, lyssna och observera. Det är inte så viktigt att coachen har en grundlig förståelse för hela situationen. Det centrala är att du, lär dig förstå outforskade sidor hos dig själv, ditt samspel med andra och ser situationen i ett nytt perspektiv.

Coaching skiljer sig från exempelvis rådgivning. När du blir coachad är DU den som hittar lösningar och kommer fram till vad som är bäst för dig. Coachens roll är att ställa frågor som för processen framåt och hjälper dig att gå i rätt riktning och göra det lättare för dig att upptäcka vilka möjligheter du har samt hur du ska komma vidare. Som coach tar jag reda på vem min klient är, vad hon/han vill och vilket mål som satts upp. En coach ställer just de frågor som får en att komma till nya insikter. Coachens uppgift är att stötta, inspirera, vägleda och utmana sin klient att nå sina mål.

Hur går det till?

Hos mig kan du välja det format som passar dig bäst.

När det gäller individuell coaching erbjuder jag:
  • Coachsamtal i min lokal
  • "Walk & Talk", vi samtalar under en promenad på din lunch

Vid supervision och gruppcoaching bedrivs denna alltid under ett möte antingen i min lokal eller hos er.

ankring.jpg
Foto: Björn Breitholtz

Vill du veta mer?
Jag ringer eller mailar dig gärna!